duminică, 1 decembrie 2013

Reîntoarcerea la simplitate


Anii ’80 au adus pentru protagonista poveştii nostre de astăzi multe provocări şi schimbări.

Practic, tot decorul vieţii a devenit altul.

Facultatea terminată i-a deschis în faţă multe cărări dintre care a ales-o pe cea mai periculoasă şi mai puţin bătătorită dintre ele: locul unde femeile erau destul de rare, dar alături de iubirea vieţii ei, sporul de singurătate a fost preferat asfaltului neted şi tocurilor cochete.

 Zilele i se desfăşurau pe unul dintre şantierele patriei unde se construiau baraje, lacuri de acumulare ce urmau să hidrateze oraşele la fel de înfloritoare şi pe ai ei oameni un pic mai comozi. Pietrişul, macaralele şi rabele erau coordonatele între care îşi desfăşura viaţa.

Încet-încet lucrurile au intrat într-un făgaş normal cu provocări şi dulce monotonie.

Provocarea era să îşi păstreze feminitatea şi spiritul cochet chiar şi atunci când bocancii speciali îi erau cei mai buni prieteni şi era mult mai simplu să decidă că şantierul   şi-a pus mult prea adânc amprenta asupra personalităţii ei decât să mai apeleze la mici trucuri femeieşti.

Totuşi, momentul în care a aflat că alături de ei în apartamentul din locul uitat de lume urma să existe în câteva luni şi o fetiţă a decis că feminitatea este unul dintre cele mai de preţ cadouri pe care i le poate face şi a decis să îi fie model.

Este adevărat că femeile înseamnă mai mult decât o rochie, un ruj şi o piele hidratată, dar…

…toate lucrurile astea pot face diferenţa între o prezenţa memorabilă şi una pe care o vei uita în secunda doi.

Atunci, a revenit la crema ce a acompaniat-o pe parcursul vieţii ei pre-şantier, crema care de altfel îi purta şi numele: Doina – atât de românesc şi atât de simplu. Din acel moment pielea ei fină i-a fost carte de vizită şi a provocat uimiri şi gelozii, dar şi mândrie.

Nimeni nu mai avea o soţie cu mâinile atât de fine că ale ei. Mâini care tratau cu aceeaşi seriozitate sarcinile de şantier ca şi pregătitul mâncării pentru proaspătă familie ce număra 3 membrii sau momentele de răsfăţ în care îşi mângâia copila sau o pregătea pentru una dintre întâlnirile ei cu lumea.

Doina i-a fost ajutor de nădejde şi a fost micul ei secret din poşetă, unul dintre lucrurile care îi permiteau să rămână femeie într-o lume a bărbaţilor, dar și să transmită mai departe idea că merită să fi cochetă orice s-ar întâmpla şi oriunde te-ai afla.


Anii 2000 şi un pic.

Fetiţă cu rochiţe că de rândunică, crescută cu multă dragoste printre anrocamente şi staţii de sortare; care a ştiut să îşi facă propriul Disney Land din câteva gropi cu nisip atunci când lumea din jurul ei nici nu ştia că există aşa ceva a crescut şi s-a transformat într-o domnişoară poate un pic prea mult preocupată de cărţi şi poveşti nemuritoare decât de oamenii reali din jurul ei.

 A crescut şi a schimbat decorul vieţii de şantier cu cel al asflatului neted pe care tocurile puteau să ţocăie în voie şi unde fustele scurte erau purtate cu graţie.
I-a luat ceva timp să înveţe şi ea graţia aceea, dar un lucru a fost simplu de învăţat: pielea este primul tău impact în lumea dezlănţuită din jur, păstreaz-o frumoasă prin metode simple.

Simplitatea îi şi guvernează viaţa de altfel. Atunci când a avut parte de prima ei poşetă a primit şi o crema Doina care între timp se reinventase, devenise mai modernă, dar îşi păstrase aceeaşi calitate pentru care au apreciat-o femeile pe parcursul a mai multe generaţii.

Acum putea şi ea să fie invidiată pentru pielea ei fină şi mereu hidratata, la fel că cea care şi-a propus şi a şi reuşit să îi fie model şi inspiraţie.
Astăzi, când ies amândouă la o plimbare prin magazine sau un suc în oraş împart un secret ascuns cu grijă în poşete care le face să se simtă irezistibile şi feminine în orice situaţie.

Timpul a trecut, amintirile s-au creeat în continuare şi totul a început să se mişte parcă prea repede și să se reinventeze continuu. Poate de aceea oamenii au o nevoie din ce în ce mai mare de constante şi de repere.

Recent, domniţa anilor 2000 a descoperit că brandul Doina s-a reinventat şi el şi a ascultat cu plăcere o doină modernă realizată în colaborare cu KREM şi s-a gândit că poate ar putea să va placă şi vouă, aşa că va invită să acordați câteva minute pentru a va descreţii frunţile și să nu uitați niciodata ca simplitatea și tradițiile sunt cele mai de preț în viață.


*Articol scris pentru proba cu numărul 28 din cadrul competiției Super Blog 2013!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru vizita! Abia astept sa iti citesc parerea!