marți, 3 decembrie 2013

ShoeBox - Cadoul din cutia de pantofi

A venit cu pasi repezi luna Decembrie si pentru mine este mai mult decat luna cadourilor, este momentul in care vreau sa fac ceva din suflet pentru un copil care are nevoie in primul rand sa creada ca miracolele si speranta exista.

Voi ati aflat/auzit de proiectul asta?

Eu marturisesc ca am aflat abia anul trecut de pe Blogul Iulianei
si mi-a placut la nebunie, dar atunci nu exista un sediu in Ploiesti, asa ca am participat la propriul meu proiect inspirat din cutia de pantofi, dar anul asta vreau sa particip la adevaratul ShoeBox si am mai cooptat si alti oameni sa faca asta.

Cateva date despre proiect pe scurt ( mai multe detalii se pot gasi pe site):

Este un proiect ce a inceput in 2007 si continua sa creasca frumos de atunci adaugand noi si noi locatii pe harta cu fiecare an ce trece. Asta demonstreaza ca atunci cand oamenii isi propun sa faca un bine si se asociaza, chiar reusesc. Avem nevoie de initiativa!

Se desfasoara intre 15 noiembrie si 13 decembrie. Asa ca mai aveti aproximativ doua saptamani sa va mobilizati.

Practiv, avem nevoie de:

•o cutie goala de pantofi (corpul si capacul)
•hartie de impachetat cadouri. Gasesti o multime de modele de Craciun/Sarbatori de Iarna.
•foarfeca/cutter
•timp si/sau bani pentru cumparaturi sau sortarea lucrurilor din casa pe care vrei sa le daruiesti

•rabdare …:)

Acum, vine partea distractiva: cu ce umplu cutia? Ce daruiesc?


Lucrurile sunt atat de simple, copii astia au nevoie de lucruri ce pot parea banale, putem sa umplem cutiile cu:

•dulciuri (ex.ciocolata, biscuiti, napolitane), dar NU ceva perisabil (ex.banane, portocale, iaurt)

•articole scolare: caiete de scris, creioane colorate, un ghiozdan, un penar sau orice altceva

•jucarii potrivite pentru varsta si sexul copilului

•produse de igiena personala: perie si pasta de dinti, sapun, sampon, gel de dus, absorbante (in fiecare an am observat ca fetele aveau mare nevoie de asa ceva)

•o felicitare de Craciun pe care sa scrii citeva rinduri pentru copilul care va primi cutia de la tine (esti liber sa pui datele tale de contact si sa pastrati legatura si pe viitor)

•articole de imbracaminte: un fular, caciula, ciorapi grosi, manusi sau orice altceva de acest fel, nou sau purtat dar care sa arate bine, sa nu fie rupt, patat sau deteriorat

•poate o lumanare parfumata care sa le aminteasca si lor de mireasma Craciunului, insa fara chibrituri, nu cumva copiii sa faca vreo isprava… Lumanarea nu trebuie sa fie neaparat ceva “fancy”, ci una “folosibila” (multi dintre ei NU au nici macar curent electric)

•orice alt cadou de care stiti ca s-ar bucura copiii vostri sau de care v-ati fi bucurat voi daca erati in locul lor

Puteti pune in cutie tot ce intra, ce vreti si ce credeti ca ii trebuie unui copil de varsta si sexul pentru care aveti pe inima sa cumparati ceva.

Copiii sint intre 2-18 ani fete si baieti.

Eu ma gandeam sa sun astazi si sa ma interesez care sunt grupele de varsta pentru care ar fi indicat sa cumpar si sexul.

Nu lipiti capacele pe cutii, le vom lipi la momentul in care veniti cu ele, cand vom lipi si etichetele speciale cu varsta si sexul copilului pentru care ati pregatit cutia/cutiile.

Va rog sa va completati numele si adresa de email pe tabelul care vi se va inmana (cel mai probabil de catre mine), pentru ca sa va putem mai apoi da de stire despre unde si la cine a ajuns cutia voastra.

Cum va spuneam, de anul acesta avem chiar 2 sedii in Ploiesti:

Biblioteca Judeteana “Nicolae Iorga” Ploiesti – sectia de copii, str. Subl. Erou Calin Catalin, Nr. 1, Palatul Culturii. Persoana de contact Stefi Ionescu, mobil 0720 834 037 si Valentina Craciun 0729 254 832

Scoala cu clasele I-VIII “Mihai Eminescu ” Ploiesti, Bulevardul Bucuresti, nr 25 A, persoana de contact : Stefi Ionescu 0720834037

Pentru alte localitati va invit sa consultati lista de locatii

Ce ziceti? Vreti sa va alaturati si sa faceti un Craciun mai frumos pentru un copil redandu-i speranta si increderea in viitor?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru vizita! Abia astept sa iti citesc parerea!