miercuri, 10 decembrie 2014

Dacă ar fi cinci anotimpuri…

Au fost momente când mi-am dorit să trăiesc într-o țară care are doar unul, maxim două sezoane: cald și călduț dacă se poate. Timpurile acelea au trecut, dar… au lăsat în urma lor câteva întrebări din acestea existențiale, gen ce ar fi dacă ar fi?




Cred că azi m-am trezit într-o inspirație de zile mari așa că am pornit la colindat nume pentru al cincilea anotimp. De comun acord cu colegii de serviciu am decis ca ar trebui să fie anotimpul călătoriilor, diferit de luna de concediu anual și plătit din alți bani decât salariul lunar.

Vă spun eu, este singurul mod în care aș reuși să vad destinațiile exotice mai mult sau mai puțin îndepărtate la care visez de ceva timp.

Care sunt acelea? Pai India, Thailanda, Japonia sau mai aproape Porto, Casablanca, Cairo. Sunt plină de idei și poftă de ducă, doar că timpul nu îmi este aliatul principal, dar cu al cincilea anotimp cred că o scot la cap.

Cum i-am ales numele? Zboruleț.

Așadar din momentul în care am dansat la botezul lui Zboruleț vreau să vă gândiți intens și să croșetați planuri de petrecere a lui. Nu se admit scuze gen: ”eu stau acasă că am termopane de schimbat” Nu. Zboruleț s-a născut pentru a îți îndeplini tu planurile în materie de călătorit și nu doar din acela cu ochii deschiși ci real.

Da, poți să îți iei soția/prietena și tona de copii, uneori chiar și animalul de companie, dar trebuie să promiți că nu o să adormi cu burta la soare în vreun hotel de 5 stele, pe marginea piscinei. Vreau de la tine implicare și dor de aventură. Nu de alta, dar altfel e păcat de Zboruleț – să se fi născut așa degeaba.

Așadar pune mâna și caută o companie de zbor, spre exemplu Austrian Airlines și rezervă petrecerea Zborulețului în Stockholm sau Toronto.

Lasă imaginația să îți fie limită și învață să trăiești liber pentru prima dată (poate) din viața ta.


Știu că sună a clișeu, dar stai fără de grijă, nu este. Adevărul este că al cincilea anotimp, Zboruleț a fost inventat pentru ca tu să lași telecomanda și să începi să trăiești.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru vizita! Abia astept sa iti citesc parerea!