joi, 26 iunie 2014

Jumătate de an în obiective

După cum tot citesc pe ici pe colo, este important nu doar sa îți setezi la început de an niște obiective, ci și să te ții de ele și sa analizezi din timp în timp unde te pozitionezi. Este adevarat că, deși aveam acest plan de ceva timp, Iuliana mi-a adus aminte de ea și am decis să nu mai aștept și să mă pun pe treabă.

Așadar, la început de an mi-am setat obiectivele și acum la jumătate de an distanță și multe schimbări, să vedem evoluția.



1. Să citesc 25 de cărţi. Am citit 8 până acum, despre unele am reușit să scriu pe blog, despre altele nu. Deși sunt in urmă cu programul de aproximativ 2 cărți pe lună, eu tot sper să finalizez obiectivul ăsta cu brio până la sfârșitul anului.

2. Să merg într-un city break. Am așa o vagă impresie că obiectivul ăsta va fi realizat, dar anul viitor. Când am făcut planul de vacanță nu am reușit să îl includ. Este adevarat că ar mai fi câteva zile la sfârșitul verii: septembrie- octombrie, dar nici cu banii nu știu dacă vom reuși pentru ca sunt alte priorități și este normal să fie așa. Totuși, nu renunț de tot la el, poate...

3. Să încerc Aqua Gym. Obiectiv bifat, am fost la 4 ședințe de Aqua Gym cu o prietenă. Nu pot zice nici că mi-a plăcut, nici că mi-a displăcut. A fost drăguț, dar am nevoie de ceva mai intens.

4. Să zbor cu un avion de mici dimensiuni. Am redefinit obiectivul ăsta pentru că am ratat cuponul pe care îl aveam pentru moto-delta-plan. Avea valabilitate pana la jumătatea lunii mai, așa că rămâne avionul de mici dimensiuni undeva aproape de București.

5. Să urc mai des pe munţi. Vreau Vf. Moldoveanu, vreau cabana Mălăeşti şi sunt deschisă la alte variante. Am planificat în săptămâna de concediu de la sfârșitul lunii iulie, câteva zile pentru Moldoveanu. Ma inspir din traseul fetelor călătoare. Până acum nu am prea fost pe munte, în mare datorită vremii neprietenoase, dar tot sper să bifez o noapte, două la Mălăiești, una la Curmătura, câteva zile în Ciucaș și ce s-o mai putea.

6. Să merg de 6 ori la Filarmonică şi de alte 6 ori la teatru şi la cel puţin un concert. Am fost la teatru de vreo 2-3 ori și o dată la operă. La filarmonică, din păcate nu am ajuns. Poate în stagiunea din toamnă.

7. Să vin în proporţie de 60% cu autobuzul la servici. Momentan nu am posibilitatea asta, așa că pică obiectivul.

8. Să învăţ să fiu mai cochetă şi aranjată, mai feminină și să am mai multă grijă de mine. Am neglijat obiectivul ăsta, din păcate. Uneori am reușit să ies pe ușă machiată și îmbrăcată în fustă, dar de cele mai multe ori nu. Un plan ce poate părea mic, dar este măreț pentru mine ar fi să îmi pictez unghiile de la picioare săptămâna asta. Poate reușesc.

9. Să fiu mai perseverentă şi consistentă în ceea ce fac. Perseverența nu m-a definit anul ăsta decât în prea puține dăți, totuși am fost mai conștientă de mine și de scop. Acum vreau mai multa diplomație. Vreau multe, știu, dar pașii mici fac minuni.

10. Să continui să scriu pe blog într-un ritm susţinut. Eu consider că am reușit să mențin obiectivul ăsta până acum. Am trasat mai multe planuri editoriale, am avut săptămâni în care am publicat aproape zilnic și altele în care am făcut pauză. Dacă o țin tot așa, eu sunt mulțumită.

11. Să obţin un extra-venit în afară de salariu. Oarecum l-am bifat, deși nu este vorba decât despre sume foarte mici și neregulate, dar reprezintă ceva în plus, nu?

12. Să fac sport în mod susţinut (2-3 ori pe săptămână, poate să încep să şi alerg?) și să mai slăbesc încă 8 kg şi apoi să mă menţin. Aici am un mare eșec. M-am apucat de multe ori de sport și tot de atâtea ori m-am lăsat. Totuși, privind pozitiv, luni și miercuri am facut câte o ședință din 30 Days Shredd+antrenament pentru brațe/întinderi, am urcat de câteva ori scările până la etajul 6 la servici de câteva ori pe zi și marți am făcut o plimbare de 20 minute dus, 20 întors. Poate mă îndrept în direcția bună, ce ziceți? Programul nu e dificil, dar are un mare atu, te ajuta să îți păstrezi constanța, despre el a tot scris Carmen niște articole extrem de motivaționale, personale și reale și de atunci îmi tot propun să iau un centimetru și să mă măsor pentru a vedea o evoluție.

13. Să învăţ că “mai puţin înseamnă adeseori mai mult” şi să mă bucur de ceea ce am în loc de a mă pierde printre dorinţe de prea multe ori deșarte. Am cumpărat extrem de puține lucruri anul ăsta și acelea perfect justificate și am încercat șă avem bucurii simple care nu costă bani, frugale. Eu zic că sunt pe drumul cel bun.

14. Să avem 2 zile lacto-ovo-vegetariene pe săptămână (fără carne) şi apoi încet-încet să alunecăm spre post şi/sau spre raw în acele 2 zile. Un alt mare eșec, dar niciodată nu e prea târziu, nu? Acum că mi-am amintit de planurile mele, pot să revin pe linia de plutire, nu?

Una peste alta, eu sunt mulțumită, nu am foarte multe realizări, dar date fiind condițiile, eu zic că este de bine. Și am mai descoperit că este motivațional să revezi obiectivele de la începutul anului, vorba reclamei, îți dă aripi!

3 comentarii:

  1. Da eu cum am postat fara cuvinte, pfuiii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eroare IT as putea spune, dar realitatea este ca eroarea este la utilizator. Imi cer scuze, ametesc uneori butoanele si aici erorile ( ca si in viata), sunt ireversibile!

      Ștergere

Multumesc pentru vizita! Abia astept sa iti citesc parerea!