luni, 24 martie 2014

De ce scriu


Este o întrebare pe care mi-am pus-o de prea multe ori eu și de și mai multe ori mi-a vibrat timpanul la auzul ei din partea altora.

Răspunsuri, sunt multe, dar primul lucru ce mi-a venit în minte a fost: ca să nu uit.

Suntem efemeri și călători în această viață și pe acest pământ și simțim nevoia de a lăsa ceva în urmă. Timpul ne este de prea multe ori dușman decât prieten și pentru a îl păcăli am decis să așternem pe hârtie (papirus, piatră,etc.) semne ce îl fac să stea pe loc măcar preț de o clipă și poate să își fure și cei ce vor veni după noi o altă secundă la fel de prețioasă pentru a ne interpreta și înțelege ideile, dacă le-ar considera prețioase.

Scriu pentru că îmi place dansul instrumentului de scris pe foaia de hârtie și semnele pe care le lasă în urmă.

Îmi plac dârele zvelte pe care le lasă un stilou pe foaia albă de hârtie și îmi place mesajul pe care niște semne pot să îl transmită. El poate fi atât de diferit.

Citesc acum o carte în care se prezintă o frântură din cultura japoneză, romanțată - este adevărat și descopăr cu fascinație câteva povești ale literelor lor. Spre exemplu: cuvântul femeie se formează din ideograma pentru iubire și cea pentru copii, de aici ideea conform căreia femeia trebuie să iubească copii, este scris în natura ei.

Divaghez, dar este atât de frumos să faci asta!

De ce scriu aici?

Pentru că este un loc al meu, pentru că mă pot juca pe teme diferite, pentru că îmi place să descopăr alte lumi sau alte puncte de vedere asupra subiectului propus de mine sau pentru că niciodată nu am reușit să am un jurnal personal și aici măcar din când în când vreau să cred că reușesc să ajung la așa ceva, chiar dacă am decis să îl fac public.

Nu voi fi ipocrita totuși, adevărul este și că scriu pentru ca voi mă citiți și simt ca ajung la oameni frumoși pe care încă nu îi cunosc!

Tema a fost o psiluneală și pentru articole pe aceași temă, dar sub linii de pensulă diferite găsiți la psi.

6 comentarii:

  1. sfat: scrie pentru tine în primul rând. cine trebuie să te citească, te va găsi. dar fă asta îm primul rând pentru tine!

    RăspundețiȘtergere
  2. De ceva vreme scrii sigur şi pentru mine. Descoperindu-te, găsesc sensuri noi. Şi abia aştept să găsesc din ce în ce mai multe. Mi-a plăcut enorm momentul în care ai evadat în explicaţia despre cultura japoneză, de fapt exemplul tău. Nu ştiam acele lucruri. Spor la scris, Raluca! Chiar ai ce ne spune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur mult Adriana. Partea interesanta este ca si eu descopar sensuri noi in mine in timp ce le pun pe hartie...

      Ștergere
  3. Îmi aduc aminte de timpul în care aş fi vrut să nu uit nimic, să port cu mine toate întâmplările, toate trăirile. Am renunţat de ceva vreme pentru că era din ce în ce mai mult de ţinut minte, iar memoria mi s-a din ce în ce mai selectivă. Am descoperit că sunt şi lucruri de uitat: răul, supărarea, mânia... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Evident ca sunt si lucruri de uitat, dar poate ca si din ele se poate trage o invatatura ce nu merita sa fie uitata.

      Ștergere

Multumesc pentru vizita! Abia astept sa iti citesc parerea!