vineri, 25 octombrie 2013

Cine ar fi zis că va ajunge campion?


Anul 2113, un oraş oarecare, cel mai mare meci naţional al sezonului la basket.

Jucătorii echipei adverse fac pase simple, sunt atât de relaxați, tot ceea ce mai vor să facă este să păstreze scorul. Ar mai putea să piardă doar dacă cineva ar da un coş şi cine să o facă.

Echipa locală nu a folosit tehnici inovative, au jucat aşa cum se aşteptau ei, defensiv.

Deodată, băiatul blond care intrase pentru prima dată în echipă pe la mijlocul partidei prinde mingea şi face pase simple cu ceilalţi jucători, aparent relaxat.

Totuşi, ceva se întâmplă, echipa adversă nu mai poate prelua controlul, pasele sunt din ce în ce mai rapide şi prea bine controlate, mai este un minut şi jocul s-ar termina în favoarea lor.

Totul se desfăşoară prea repede pentru a putea fi urmărit, paşii de alergare impecabili, o ultima pasă şi … coş.

Meciul s-a sfârşit, visul lor de a ajunge în liga europeană de basket li s-a năruit în faţa ochilor, într-o clipită.

Cine ar putea fi băiatul cu ochii albaştrii? Nimeni nu l-a mai văzut până acum şi nimeni nu pare să îl cunoască, totuşi, într-o clipită ajunge idolul oraşului şi este purtat pe braţe de coechipierii săi și ovaţionat de către publicul în delir.

Acesta a fost momentul zero al carierei lui. De aici a fost doar un pas până la liga naţională şi internaţională. Azi joacă în NBA, meciuri de milioane. Toată munca din spate a dat rezultatele scontate, dar la care nimeni nu s-ar fi aşteptat acum 20 de ani.

Băiatul cu ochii albaştrii şi par blond este Marc. S-a născut acum 20 de ani într-un spital orăşenesc şi dintr-o greşeală sau omisiune medicală a venit pe lume fără picioruşe.

Tot oraşul a fost atunci oripilat de ”calitatea” doctorilor din oraş, povestea a ajuns la nivel naţional şi spitalul a căpătat numele de “Spital al Groazei”.

Din fericire, multe lucruri s-au schimbat de atunci, dar pentru micuţul Marc viaţa urmă să fie de o culoare cenuşie nedefinită. Prea mult din ceea ce noi considerăm a fi normal şi gesturi cărora nu le mai acordăm nici o importantă urmau să îi fie interzise.

Părinţii au încercat tot ce se putea pentru a îi îmbunătăţii situaţia: consultaţii la doctori cunoscuţi, operaţii, proteze. Nimic nu părea să îl ajute să se bucure de un pas făcut în faţă celuilalt.

Totuşi, într-o zi, o anumită firma a venit cu o propunere. Inventaseră un dispozitiv ce se conecta la un calculator central și i-ar fi oferit băiatului posibilitatea de a merge într-o lume imaginară.

Propunerea lor era să se ofere pentru a testa gratuit dispozitivul ce promitea că va deveni viitorul jocurilor pe calculator și a fost acceptată imediat. De atunci băiatul a început să îşi ducă viaţă în paralel. În lumea imaginaţiei lui, totul era posibil, putea merge, putea alerga şi putea juca orice joc doar cu puterea minţii. A ales să joace basket, a muncit mult şi a încercat să fie cel mai bun. În lumea lui vituala a intrat în echipa locală şi de aici în naţional ape când avea doar 20 de ani şi de aici începe episodul povestit mai devreme.

Se poate zice că jocurile l-au salvat şi i-au colorat viaţă. O să ziceţi că lumea lui este virtuală, dar nu este singurul, probabil cu toţii avem identităţi virtuale în care suntem sau devenim mai buni.

Revenind fără să ne folosim de teleportare în fabulosul an 2013, jocurile pe calculator nu au ajuns încă la acest nivel, dar eu cred cu tărie că acesta este viitorul. Cu sau fără camera holografică, folosind dispozitive conectate prin wireless la un server aflat undeva, jocul va merge spre real. Ne vom întoarce obosiţi după o sesiune de joacă, dar obosiţi fizic!

Totuşi în același an de graţie 2013, avem la dispoziţie internetul pentru orice şi de aceea pentru a folosi jocurile ce ne sunt puse la dispoziţie de evoluţia actuală, putem să ne informăm în permanență de pe un forum de gaming despre ce a apărut nou şi apoi să accesăm un magazin online recomandat pe acelaşi forum.

Aici tot universul se deschide şi poţi să faci comparaţii peste comparaţii între caracteristici tehnice, tipuri de coolere și câte şi mai câte. Nici nu ştii când trece vreo oră sau poate două, dar într-un final reușești să te decizi care dintre multitudinea de plăci video vizualizate îți va oferii toată puterea de care ai nevoie pentru cel mai nou joc apărut pe piaţă, şi unde mai pui că ți-l oferă şi bonus atunci când o cumperi.

În cazul meu, rezultatul celor 2 ore de vizualizări, informări şi comparări s-a concluzionat cu Gigabyte GeForce GTX 760 2GB GDDR5 [OC WindForce 3X Rev. 2.0], armă perfectă pentru a ataca aşa cum se cuvine răufăcătorii în Batman: Arkham Origins.

După cum va spuneam cu toţii avem nevoi sau plăceri vinovate şi pe toţi realitatea virtuală ne face să ne simţim pentru o perioada de timp că nişte super eroi!


*Articol scris pentru proba cu numărul 10 din cadrul competiției SuperBlog 2013!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru vizita! Abia astept sa iti citesc parerea!