Ideea de a imi deschide propria firma ma tot bantuie de ceva vreme. La inceput mi se parea idilic asa, esti propriul tau sef, muncesti când vrei si cum vrei. Intre timp am realizat ca nu e chiar asa. Practic muncesti mai mult la propria ta firma, dar tind sa cred ca si satisfactiile sunt mai mari atunci când o vezi pusa pe picioare si cu toate rotitele unse si torcand asa frumos.
Ceea ce imi lipseste este idea, bine variantele au venit si au plecat de-a lungul timpului. Cel mai simplu pare consultanta, dar exista undeva in adancul mintii mele o replica a unui partener de suc de acum x-spe ani: “Trebuie sa se produca ceva in tara asta ca lucrurile sa mearga inainte, daca toata lumea ar face consultanta, am ajunge sa ne consultam intre noi!”. Atat de simplu spus si atat de adevarat.
In alta ordine de idei, sunt multe asa zise piedici când vine vorba de suflecat manecile si pus pe treaba:
· Legislatia;
· Promovarea;
· Prea multe informatii fara a le putea sintetiza, selecta si pune in ordine;
· Frica de necunoscut;
· Presupusa lipsa a exemplelor positive si apropiate noua(mie).
De aceea cred eu ca este foarte indicate participarea la cursuri, cum sunt cele din programul Akcess, Startmeup.
Akcees este o organizatie tanara si dinamica, o echipă de tineri profesionişti şi pasionaţi de antreprenoriat care si-au inceput activitatea in 2011 însufleţiţi de o viziune comună: să devina cel mai puternic catalizator al aspiraţiilor antreprenoriale ale tinerilor.
De atunci tot lanseaza proiecte care au ca numitor comun educatia antreprenoriala, subiect care nu se studiaza sau se studiaza mult prea putin si prea superficial in Romania.
Printre proiectele lor actuale se Numara:
· Ideea exchange – un eveniment de networking cu invitaţi speciali care oferă şansa prezentare a propriei idei de afaceri in doua minute
· Workshop sessions - sesiuni de training interactive, cu durată de două zile, ajută la dezvoltarea competentelor si abilitatilor care nu se invata la scoala, prin metode de educaţie non-formala.
· Career Leader - un eveniment de carieră care oferă şansa de a câştiga experienţă profesională de calitate lucrând timp de o zi alături de experţi şi angajatori de top din diferite domenii.
· Entrepreneurship Trainee - un program de internship care ajută prin castigul in expunere internaţională lucrând alături de start-up-uri inovative la nivel european.
Si
· Start Me Up – cel mai nou proiect care implica participarea la un seminar cu o durata de 7 zile in cadrul caruia se poate participa la sesiuni pe urmatoarele teme: idee, piata, finante, zi demonstrative, etc.
Pintre speakerii ce si-au anuntat prezenta se numara si: Cristina Batlan – fondator a Musette in 1992, Dragos Anastasiu – presedinte EuroLines(dar probabil cei mai multi dintre noi il recunosc de la emisiunea de pe TVR2), Cristian China-Birta aka Chinezu’ si multi alti oameni interesanti numai buni de a fi cunoscuti!
Inaintea acestui program-seminar la care va puteti inscrie aici: în această vară a existat şi o Caravană Start Me Up care a făcut o tură prin opt oraşe importante de pe tot cuprinsul ţării , unde a organizat workshop-uri ca un preambul la cele ce se vor discuta mai pe larg.
Programul caravanei a fost următorul :
1. Bucureşti - 20 iunie , la Techhub Bucharest ;
2. Timişoara - 24 iunie , la Startup Hub ;
3. Cluj - 25 iunie , la Cluj Hub ;
4. Sibiu - 26 iunie , la Oldies Pub ;
5. Braşov - 27 iunie , la Hub 1317 ;
6. Constanţa - 2 iulie , la Ibis Hotel ;
7. Galaţi - 3 iulie , la Bankers Hubb ;
8. Iaşi - 4 iulie , la Vintage Cafe .
Din pacate pentru mine, eu nu mai indeplinesc conditia de varsta(participantii trebuie sa aiba intre 20 si 26 de ani pentru a se putea inscribe), dar asta nu ma impiedica sa imi doresc sa promovez astfel de initiative si sa va invit pe voi sa va inscrieti!
Nu renunta la idee. Pune-o in practica! Bafta!
RăspundețiȘtergereNu renunt, doar ca ma gandesc intens si fac pasi mici...
ȘtergereFelicitari, Raluca! Imi place cum ai prezentat organizatia! Iti recomand si acest serial, care sunt convins ca va contribui la cultura ta antreprenoriala! http://filme-carti.ro/filme/the-apprentice-2004-2012-23146/
RăspundețiȘtergereMerci de vizita si recomandare. O sa ma uit!
ȘtergereDe acord cu tine, identitatea virtuala prin prezenta in online nu mai poate fi neglijata.
RăspundețiȘtergereAtitudinea face diferenţa ! Gândul de a încerca să produci ceva în ţara asta te onorează ! Succes !
RăspundețiȘtergere