miercuri, 10 iulie 2013

Scurtcircuitul sau cum stau bicicletele noastre comod

          In preajma Pastelui ne-am gandit noi ca le-ar prinde bine bicicletelor noastre sa stea agatate in tavan. Zis si facut, magazin pentru casa si gradina, suport cumparat, mandri, in drum spre casa vizualizam deja unde o sa il punem, cum va arata si ce bine va fi.
 
          Peripetiile incep in momentul in care intram pe usa cu bormasina inchiriata si manecile suflecate, dornici sa ne apucam de munca.
 
          Se urca al meu sot pe scaun si dam prima gaura. Totul bine si frumos, cu a doua la fel, ei…la a treia incepe poezia si distractia serii.
 
          Pentru o intelegere mai in detaliu a problemei, trebui sa mentionez si faptul ca este vorba de gaura care trebuia data in perete, pentru montarea suportului lateral, cel ce ajuta parghia sa lucreze. Ei bine, in momentul acela se aude un pac si poc si iar pac si gata, nu mai e curent.
         
          Speram inca, speram din tot sufletul (dupa socul si nervii initiali), sa fie un scurt la noi, sa fie doar apartamentul nostru in situatia asta, dar ti-ai gasit. Din batrani stim ca o nenorocire nu vine niciodata singura, asa ca: vestea buna era ca lasasem tot blocul in bezna si orele fiind inaintate, nu mai era mult si se apropia seara.
 
          Am lasat totul balta si ne-am pregatit sufleteste sa ne intampinam vecinii care urmau sa se agite din secunda in secunda. I-am primit cu bratele deschis si am pus la bataie toata colectia de lumanari mai mult sau mai putin parfumate pentru a supravietui situatiei. Le-am zis ca e vorba despre o cina romantic, tot avem nevoie sa socializam mai mult, sa ne cunoastem intre noi, ei bine, uite prilej.
 
          Acum, na, ca intotdeauna, unii au ras, altii au plans, dar una peste alta, asta era situatia si trebuia sa fac ceva pentru a iesi din ea.
 
          Acel “ceva” a insemnat un telefon dat unui electrician (inafara orelor de program – tarif cat cuprinde), dar slava Domnului a putut rezolva problema pana in miezul noptii si n-am ajuns la partea cu “ce ne facem ca ni se dezgheata congelatoarele”.
 
          Dupa toate peripetiile astea, am incercat sa ma interesez ce as fi putut face intr-o astfel de situatie pentru a o indulci.
 
          Dintr-o cautare in alta am dat peste Groupama Asigurari care a dezvoltat un produs inovator si flexibil, care poate fi modelat in functie de riscurile la care suntem expusi: Asigurarea Locuintei cu Extra Acoperiri. Inovatia Groupama Asigurari continua, produsul fiind completat prin Colectia de avantaje – o serie de beneficii si garanții aditionale produsului, prin care ni se ofera certitudinea unor servicii prompte si oneste, precum si proceduri simplificate.
 
          Colectia de avantaje include: 
  • Autoconstatarea - Este o procedura simplificata de constatare a pagubelor din locuinta;
                                     - Poate fi făcuta direct de catre proprietari sau chiriasi;
 
                                    - Procedura de autoconstatare implica: fotografierea daunei de catre asigurat, un telefon la call-centerul Alo Groupama, iar apoi trimiterea un e-mail cu documentele necesare (despre care afla inca o data la telefonul anterior). 
  • Serviciul de reparații de urgență – implica asigurarea de catre Groupama aunui specialist ce va veni im maxim 4 ore pentru a repara daunele in cazul in care acest lucru se impune.
  • Garanția pentru serviciul de autoconstatare – Groupama ofera un cadr cadou in valoare de 100 de lei ce poate fi folosit la orice cumparaturi, daca plata daunelor mai mici de 2000 RON nu se face pana in 72 de ore.
          Pentru a pastra tonul glumet al beneficiilor acestei asigurari, special pentru aceasta campanie, Groupama Asigurari a creat „Kit-ul pentru situatii de urgenta de la Groupama”. Acesta contine trei elemente:
  • un aparat foto de unica folosinta, pentru constatarea imediata a daunelor;
  • o lanterna cu dinam;
  • o pereche de ochelari de scafandru.
Mai jos puteti viziona si spot-ul publicitar lansat in cadrul campaniei Groupama:
 
 
          Mie una mi s-a parut interesanta ideea, desigur ca m-as interesa suplimentar, dar cred ca merita o astfel de asigurare pentru confortul si linistea ce o asigura.
 
          P.S. De atunci sta una dintre biciclete atarnata si cealalta sub ea, dar nu pentru ca ne-a fost frica sa ii cumparam si ei suport ci pentru ca am decis ca este mai comod si mai sic asa!
 
          Acest articol este scris pentru Blogal Initiative şi isi doreste sa fie un mijloc de informare asupra modurilor in care ne putem proteja de situatiile neplacute si de a descreti un pic fruntile.

4 comentarii:

  1. Draga mea,tu stii pe cine ai langa tine,nu? Eu eram sigura ca aveai asigurare atunci cand l-ai pus pe B la treaba ... Stii ca belelele vin dupa el :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Din fericire, povestea nu este reala si orice asemanare cu persoanele de fata este pur intamplatoare.

    Real e doar ca avem suport de biciclete care m-a asteptat frumos acasa intr-o zi cand veneam de la servici :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ei, uite ca eu prima data cand am patit pe bune o chestie de genul asta, nu m-am gandit la dezghetatul congelatorului... si m-am trezit cu o "inundatie" secundara... http://discerne.wordpress.com/2013/07/12/poveste-de-iarna-pe-timp-de-sesiune-de-stefan-alexandrescu/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te-am vizitat, am citit, o intamplare tragi-comica dar frumos povestita!

      Ștergere

Multumesc pentru vizita! Abia astept sa iti citesc parerea!