miercuri, 10 decembrie 2014

Răgazul de a privi dansul anotimpurilor prin grădina ta

          Atunci când vrei să îți iei o casă, primul lucru spre care visezi este cum îți vei amenaja grădina, câtă iarbă va fi, unde vor fi florile și ce tipuri, unde vor fi arbuști și pomi fructiferi și decorativi. Sunt atâtea detalii pe care le ai puse la punct, cel puțin mintal, în momentul în care te gândești și decizi că o casă pe pământ este următorul pas logic pentru familia ta.


          Poți să vizualizezi primăvara, cum îți bei cafeaua sau sucul natural pe terasa admirând copacii proaspăt înverziți și cum copilul va zburda liber prin curte sau va profita de jucariile pentru gradina pe care i le-ai făcut cadou.

          Este adevărat că nu mulți dintre noi au privilegiul sau își doresc și vizualizează o grădină mare. Cei mai mulți se mulțumesc cu atât cât pot îngriji și cred că este cel mai bine așa.

          Vara la curte este idilic. Poți să te bălăcești într-o piscină fie ea și din plastic și să te răsfeți cu mirosul suav, dar elegant al trandafirilor; toate astea condimentate cu sfârșituri de săptămână ce te surprind cu toți prietenii la un grătar sau un pahar de ceva. Nici că poate exista modalitate mai bună de relaxare.

          O dată cu venirea toamnei, lucrurile devin un pic mai


dificile, sunt frunzele care te învață fără de răgaz că nu se strâng singure, dar și merele, perele și prunele pe care le poți savura direct din pom.

          Din păcate, sau din fericire, iarna pândește mereu pe după colț și o dată cu venirea zăpezii sportul zilnic se transformă în croirea potecilor de acces. Totuși, nu cred să existe distracție mai mare decât prima bulgăreală sau primul om de zăpadă făcut în propria curte cu propria zăpadă.

          În același timp, statul la curte implică și anumite urgențe pentru care este util să fi pregătit și de aceea un generator de curent este mai mult decât bine venit pentru un om gospodar, așa cum vrei să fi tu.


          Una peste alta, dacă stai să faci un rezumat și să tragi niște concluzii, viața la casă prevăzută cu o curte nici mică, dar nici mare are mai multe avantaje decât dezavantaje și în timp te adaptezi și n-ai mai pleca de acolo, mai ales atunci când ai răgazul pentru a privi dansul anotimpurilor prin grădina ta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru vizita! Abia astept sa iti citesc parerea!