miercuri, 3 decembrie 2014

Deliciul celor mici, ajutorul celor mari: jocurile de toamnă-iarnă

          O dată cu apariția toamnei cu timpul mohorât și temperaturile din ce în ce mai scăzute sau a iernii cu mocirla aferentă, copii au nevoie de noi idei de joacă și socializare. Timpul petrecut în parc se reduce din ce în ce mai mult, în favoarea celui în care cei mici exclamă cu ochii dați peste cap: ”M-am plictisit! E urât afară, eu ce fac azi?”.


          Din poveștile prietenilor din jurul meu ce au devenit între timp părinți, știu că replica de mai sus este coșmarul perpetuu al lor. De aceea, caută motive, jocuri și jucării care să le lumineze fața micuților și să îi scape pe ei de șirul acesta de întrebări; sau, de ce nu caută jocuri pe care să le joace împreună cu micuții și astfel să se creeze o seară de timp de calitate în familie.

          Din fericire, în ziua de azi, posibilitățile sunt multiple: de la păpuși, mașinuțe și marionete până la jocuri educative sau de societate, totul este posibil atunci când vizitezi un magazin sau site specializat în a aduce culoarea și vedetele sezonului de toamnă iarnă în materie de jucării în viața voastră și a copiilor voștri.

          Mărturisesc faptul că nu am rezistat tentației și am răsfoit și eu un astfel de site, doar am ceva pitici de cadorisit anul acesta. Eu m-am oprit la jocuri, categorie ce cuprinde atât jocurile educative cât și pe cele de societate. De ales aș alege chiar pentru mine un Monopoly, așa scurt, în secunda doi, căci cine a zis că vârsta este criteriul principal în definirea copilăriei!

          Pentru copii, însă, aș alege un joc creativ cum ar fi Micul Magician sau Buble Science pentru un băiețel și un joc educativ cum ar fi Beculețe Origami sau Roata Olarului pentru fetiță. Evident că în alegerile mele fac greșelile pe care am citit că le fac majoritatea părinților, aleg după gustul meu, dar pornesc de la ideea că îi cunosc pe copii și că ne vom putea juca împreună și descoperii astfel moda în materie de jocuri și jucării din sezonul de toamnă-iarnă.


          Vestea bună este că achizițiile ce vor fura un zâmbet sau mai multe de pe fețele copiilor le pot face cu un singur click și astfel câștiga timp prețios.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru vizita! Abia astept sa iti citesc parerea!