luni, 15 septembrie 2014

Re-venire

sursa
A venit toamna...acoperă-mi inima cu ceva...

Din fericire, toamna a venit cu temperaturi văratice și mult mai mult soare decât vara. E adevarat că soarele are mai puțină putere și mai multă lumină, lucru ce nu poate decât să mă bucure și să mă facă să nu îmi dpresc să îmi acopăr inima cu nimic, doar să o las să zburde liberă în lume sau să stea cuminte pe lângă casă, după cum îi este voia.

sursa
De ce am ales să vorbesc despre vreme în ”incipit” - cum ar spune profesoara mea de limba română din perioada liceului?

Păi, răspunsurile ar putea fi multe și mărunte sau diverse, dar dacă ar fi să aleg unul singur ( și asta îmi doresc să fac) acela ar fi: pur și simplu pentru că îmi oferă șansa de a începe să scriu.

Am luat pauza acum prea mult timp, mai bine de o lună. A fost simplu, am plecat în concediu și nu am mai vrut să aud de realitate virtuală. Dacă mi-a lipsit scrisul, evident, doar că nu știu cum este la alții, dar la mine, pe măsură ce trece timpul este din ce în ce mai greu să reîncep.



Mi-au trecut în perioada asta prin minte, multe idei ce nu au văzut lumina paginii și au rămas cumințele doar în mintea mea, dar probabil că așa și trebuia.

Cum mă găsește toamna asta? Plină de planuri și energie. Planurile vin din toate direcțiile, așa ca niște săgeți pe care le prin în tolbă și îmi doresc să le eliberez spre un alt destinatar sau poate spre mai mulți.

Am învățat vara asta să am răbdare, să îmi înving limitele, să am încredere și mi-am readus aminte de cât de puține lucruri am nevoie pentru a fi fericită.

Acum, un pic mai echilibrată, îmi doresc să scriu și să mă arunc fiecare bucățică de schimbare în lumea largă. Poate (nu se știe niciodată), cineva o va prinde și își va reconsidera prioritațile.

Am idei, dar plan editorial nu mai fac - vreau să scriu simplu și curat, să mă joc cu cuvintele și să îmi ordonez gândurile.

Acum - o scurtă recapitulare a verii ar suna așa:

Ciucaș, Insula, Amintiri din copilărie, Valea Stânii, Teleleu prin munți, Aventură, Alergatul ursului, Bucura, Zănoaga, Salvamont, Afaceri pe internet, De ce nu?, Stânci, Marea Neagră, Cuibul liniștit, Plaja perfectă, Beach-ing, Aco
perișul României.

Știu că sună atât de telex totul, dar nu, nu am de gând să îmi aduc aminte cum se trimit telegramele. Fiecare din cuvintele de mai sus este legat de o amintire și...voi scrie despre el, atunci când se vor alinia astrele ( și prevăd o perioadă de aliniere extrem de rapidă).

Pentru voi cum a fost vara, așa în cuvinte?

3 comentarii:

  1. Bine ai revenit, Raluca, plină de idei şi energie! Teleleu prin munţi, asta mi-a plăcut tare! Se simte că eşti relaxată şi ai chef de scris. Prima fază este cea în care este greu să reîncepi, dar apoi curg ideile, nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine te-am regasit Mihaela si merci de vizita!

      Teleleu prin munti am fost si am descoperit o alta Romanie, una pe care strainii se inghesuie sa o descopere...abia astept sa imi fac ordine in idei si sa scriu despre asta!

      Ștergere
  2. Bine te-am regasit si merci ca mi-ai trecut pragul!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Abia astept sa iti citesc parerea!