miercuri, 21 mai 2014

Scrierea mea cea mai dragă

Îmi încep gândurile cu ”Cea mai frumoasă zi”, cântecul lui Nicu Alifantis în minte. Nu știu de ce. Este un cântec trist, dar atât de drag sufletului meu, poate pentru că este vizual sau îl asociez eu inconștient cu ceva din trecut, habar n-am și nici chef de psihanaliză nu prea am.

Am primit de la Mihaela, un fel de leapșă sau mai bine zis provocare: să scriu despre articolul meu de suflet.


Rezonând cu sentimentele ei din această perioadă, și mie, momentul mi s-a potrivit ca o mănușă pentru că nu prea știu încotro să o iau și ce direcție să urmez cu blogul de acum înainte. Poate asta se întâmplă și pentru ca a sărbătorit un an și eu am uitat să i-l serbez, finalizez iarăși cu un magnific habar n-am.

În primul moment, m-am gandit la una dintre poveștile pe care le-am ticluit de-a lungul timpului, dar m-am răzgândit și am început să recitesc cu grijă fiecare articol.

Concluzia? Eram alta atunci când am început, scriam altfel, nu neapărat mai bine sau mai rău, doar altfel și câștigător a ieșit articolul despre răbdare, scris aproximativ acum un an.

Sunt conștientă că nu am reinventat eu lumea sau conceptul, dar mi-am adus aminte că cel mai mult pe lume pentru mine îmi doresc să am răbdare și să știu să tac atunci când trebuie. Am recitit și citatul din final care m-a impresionat la fel de mult ca și atunci mai ales prin concluzie: depinde doar de noi ce formă și scop dăm obiectelor și extrapolând chiar și vieții noastre. Poate unii mă vor contrazice, poate alții nu.

Pentru că mi-a fost atât de dragă provocarea asta și pentru ca vreau să citesc și alte păreri, vă invit să Adriana, Ingrid, Catrinel, Kadia, lui Nice și evident oricui își dorește să scrie despre acest subiect, să facă un exercițiu de memorie și să scoată de la naftalină un articol mai vechi.

6 comentarii:

  1. Iti multumesc mult pentru mentionare, Raluca, ma bucur mult ca te-ai gandit si la mine. Eu imi iubesc toate articolele la fel, toate sunt crampeie din viata mea, toate sunt scrise din suflet si de aceea imi sunt dragi. Sunt amintiri deosebite la care tin enorm si ar fi nedrept sa spun ca unul e mai presus decat celelalte. In functie de starea de spirit(trec printr-o perioada stresanta cu jobul) o sa scriu si la mine cateva randuri pe tema asta. :)
    O seara frumoasa iti doresc! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu ca asa este, ca fiecare articol iti este drag in felul lui pentru ca se vede din scris asta. Eu iti multumesc ca intentionezi sa preiei provocarea ( cand poti tu, nu e graba) si abia astept sa vad ce alegi sau scoti de la naftalina.

      Ștergere
  2. Am si eu leapsa asta de la Mihaela si inca nu am raspuns la ea pentru ca efectiv nu stiu ce sa scriu. Nu pot zice nici ca imi iubesc toate articolele la fel de mult, dar nici nu reusesc sa aleg doar unul dintre ele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu altii cum sunt, dar pe mine m-a ajutat sa ma redescopar. Si parca atat m-am redescoperit incat am realizat ca vara e anotimp de plimbare, nu de scris, dar vine ea si vremea tastelor :). Abia astept sa citesc despre alegerea ta!

      Ștergere
  3. de la tine a pornit leapşa? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu chiar, eu i-am transmis-o Kadie si am primit-o de la Mihaela, dar si ea a primit-o la randul ei. Asta e frumusetea "lepșelor” - li se pierde urma...

      Ștergere

Multumesc pentru vizita! Abia astept sa iti citesc parerea!