marți, 28 ianuarie 2014

Să adunăm ca furnicuțele, dar să mai și împărțim

Pe parcursul timpului m-am tot lovit de conceptual de cash-back. El a fost preluat într-o formă sau altă de diverse firme şi organizaţii. Majoritatea propuneau să îţi faci un card şi astfel să se contorizeze cumpărăturile, urmând ca, la final să primeşti procentele din cumpărăturile efectuate.

Sincer mi s-a parut un pic greoi mecanismul si faptul ca implica o suma de bani depusi pentru inceput, asa ca nu am testat.

Totusi, practic, dacă stăm să ne gândim, cu toţii acest concept, mai mult sau mai puțin conştienți de el, sub forma cardurilor de reduceri de la farmacii, supermarket-uri, etc.

Cum ar fi dacă totul ar fi strâns sub o singură umbrela şi viaţă ne-ar fi mai simplă?



Site-ul ADUNA.RO vine cu o idee ce nu este neaparat nouă, dar o îmbracă într-o interfaţă prietenoasă şi explică clar, vizibil şi transparent de ce este interesant pentru noi să colaborăm, de unde vine procentul respectiv, precum şi în ce alege să investească o parte din din venitul generat de utilizatori.

Practic, la ce se referă conceptul de cash-back?
Un anumit procent din cumpărăturile pe care oricum le faci în anumite magazine on-line pornind de la link-ul aflat pe site-ul adună.ro. În plus, un anumit procent al cumpărăturilor celor ce se înscriu pe site pe linia ta direct, se întoarce tot la tine.

De unde vin banii pentru procentul respectiv?

Magazinele, nu puţine la număr, cu care există contracte, aleg să recompenseze această metodă de publicitate printr-un comision pe care ADUNA.RO decide să îl împartă cu clienţii săi.
Care sunt paşii ce ar trebui urmaţi?

Pentru început, trebuie să ne creem un cont și să ne aducem aminte că de fiecare dată când vrem să cumpărăm ceva online să verificăm dacă magazinul este prezent pe ADUNA.RO conectandu-ne la acesta (contul) şi apoi să accesăm magazinul plecând de la link-ul oferit pe site. Astfel este posibilă monitorizarea achiziţiilor făcute prin intermediul lor, iar noi ne bucurăm de cash-back.

Procentul de cash-back oferit se aplică la valoarea cumpărăturii din care se scad TVA-ul şi eventual cheltuielile de livrare, procesare sau alte costuri care nu ţin de produsul/serviciul achiziţionat.

Plata se face săptămânal, în fiecare zi de joi într-un cont de Pay Pal sau un cont bancar.

Plusul de valoare din perspectiva mea, cea despre care vă vorbeam şi în titlu este cea care are legătură cu împărţitul.

Nu, acesta nu are legătură cu magazinele care îşi împart profitul cu noi şi cu site-ul ADUNA.RO care decide să direcţioneze 5% din venitul generat de utilizatori către programele fundaţiei MNF.

O să vă întrebaţi, la fel ca şi mine, ce este fundaţia MNF.

Ei bine, eu am dat o căutare scurtă şi am ateriazat pe site-ul fundaţiei şi am văzut că este vorba despre Fundaţia Mihai Neşu.

Mihai Neşu a fost un fotbalist internaţional român care la vârsta de 28 de ani şi-a încheiat cariera fotbalistică, în urma unui accident petrecut la antrenamentul echipei FC Utrecht din dată de 10 mai 2011,când şi-a fracturat o vertebră cervicală ce l-a lăsat, momentan, paralizat de la umeri în jos.

Ideea fundaţiei a pornit de la nefericitul accident şi a ajuns la ajutorul direcționat către copiii cu dizabilităţi, astfel încât aceștia să beneficieze de tratamente şi accesorii speciale care să le ofere un trăi mai uşor şi care să le sporească şansele de recuperare.

Obiectivul fundaţiei este acela de a ajută cel puţin un copil din fiecare judeţ al României.

Pe mine m-a atins faptul că se încearcă as e scoate ceva bun dintr-o întâmplare nefericită care a schimbat cursul vieţii unui om şi faptul că putem chiar şi fără cel mai mic efort participa la ajutarea acestor copii.

În plus, dacă doriţi că o parte din cash-back-ul pe care îl obţineţi să fie donat direct către MNF, puteţi opta pentru acest lucru în cererea de cash-back.

Mie una mi se pare interesantă ideea şi am început să o testez. De ce nu aţi face şi voi la fel?

*Articol scris pentru o campanie Blogal Initiative!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru vizita! Abia astept sa iti citesc parerea!