joi, 19 septembrie 2013

Prima zi

Iubesc lucrurile pe care le fac pentru prima data. Imi place noul, ma declar vinovata.

Totusi, exista in viata cateva momente când noul acapareaza orice altceva. Peste ani le numim memorabile si ne amintim de ele cu placere sau nu, dar in mod clar emotia pune stapanire pe noi si cateva lacrimi se formeaza, asa razlet sub o geana.



Nu stiu altii cum sunt, dar eu asa imi aduc aminte de prima zi de scoala si ca mai toate aducerile aminte specifice varstei si acesta poarta flash-uri: cozile impletite, doua la numar, una pe fiecare parte, bentita, uniforma noua albastru cu alb si sortulet, scoala, careul, mama si bunica, bancile, manualele si invatatoarea.



Lucrurile nu prea au o insiruire logica in mintea mea, sunt doar momente, dar ele au fost inceputul a ceva frumos. Mie mi-a placut scoala si am avut norocul de a avea ca profesori - oameni frumosi cu rabdare si dedicatie de la care am invatat nu doar cunostintele obligatorii, ci si lectii de viata absolut indispensabile: sa fac lucrurile din placere si cat mai bine.

Acum, dupa multi ani ma uit la pasii mei de copila de atunci cu uimire fata de timpul care a trecut.

Din dorinta de a face lucrurile cu placere a pornit si acest blog. Imi place sa scriu, sa ma joc cu cuvintele, asa ca pe in martie am inceput acest blog promitandu-mi ca anul acesta va fi un an al schimbarii.

Imi aduc aminte ca afara ningea si eu stateam tolanita in sufragerie pe canapea cu laptop-ul in fata si incercam sa deslusesc tainele blogspot-ului cu teme si alte nebunii.

Au urmat zile si saptamani in care am incercat sa invat mai multe despre SEO, planuri editorial si multe altele. Ei bine, nu am reusit, dar am decis sa scriu, pur si simplu din placere. Fie ca o tema imi da de gandit, fie ca un grup imi place sau o campanie. Si asta fac in acest moment. Scriu de placere si simt ca scrisul ma face mai buna si imi echilibreaza partea analitica.



Avand in vedere ca scoala unde am pus pentru prima data stiloul in mana mi-a ramas in suflet pentru ea si oamenii care au cladit-o scriu articolul asta si va invit pe voi cei care va faceti cumparaturile de la Profi sa oferiti punctele catre Liceul Tehnologic Maneciu-Ungureni din Prahova.

Mai multe detalii despre campania Profi te premiaza gasiti si in regulament.

*Postarea participa in cadrul campaniei Blogal Initiative: Prima zi de blogger sustinuta de Profi si isi doreste sa fie ajutorul intors catre locul care a ajutat la formarea mea ca om!

4 comentarii:

  1. si mie imi plac noutatile in materie de orice si nu ma dau in laturi de a incerca chestii noi!
    succes in campanie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc...mi-a placut mult ideea campaniei si cu noutatile cum am mai zis, recunosc sunt dependenta :D

      Ștergere
  2. Oare de ce ne trezim dimineata si ne agatam pe chip masti? O masca care sa spuna lumii cat sunt de fericit/fericita?De altfel,scriu pagini intregi prin care-mi strig fericirea,arat lumii ca traiesc(bine!), ca sunt multumit de viata pe care o am si sunt fericit alaturi de persoana pe care o iubesc. Dar oare asa e?Iubesc chiar si atunci cand sunt constient ca sunt inselat,ma casatoresc cand stiu cu siguranta ca nu sunt iubit....sunt aspecte pe care le fac doar de imagine. Oare asta e viata adevarata?De ce dimineata ne umplem fetele de fard,pornim la serviciu avand zambetul desenat pe chipul de mucava si abia asteptam serile lungi sa ne demachiem. Poate ca nici atunci. Dormim langa trupuri calde,fierbinti,dar suntem constienti de cat sunt de reci. Sunt suflete care nu stiu ce e iubirea adevarata,chiar daca au cunoscut-o. Sunt suflete atat de false incat ofera o iubire falsa,ascunsa sub o masca-de ochii lumii!Stim sa le descoperim sau ne lasam mintiti pentru ca nu vrem sa suferim?Purtam fiecare o masca....Ce noutate exista in asta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragul/Draga mea anonim,

      Apreciez ca incerci sau chiar citesti articolele mele.

      Mi-ar placea nespus de mult sa te semnezi, asta ar da mai multa responsabilitate celor scrise de tine.

      Am citit chiar de 2 ori ce ai scris tu incercand sa gasesc o oarecare legatura cu cele scrise de mine. Ei bine, stupoare, nu am reusit!

      Totusi, da, sunt deacord, multi dintre noi ne punem masti pe fata in fiecare dimineata. Uneori nici nu mai constientizam ca ele exista si totusi nu toti facem asta.

      Eu cred ca exista in tine un pic de frustrare si poate ar fi bine sa determini cauza ei.

      Toate cele bune si cu parere de rau este ultimul comentariu anonim la care raspund si pe care il public.

      Ștergere

Multumesc pentru vizita! Abia astept sa iti citesc parerea!