joi, 18 iulie 2013

Dor de duca

          Vara(si nu numai), noi ne plimbam! Ar putea fi refrenul unui hit, bineinteles exceptand paranteza.

sursa

          A venit vara si dupa un concediu mic petrecut la punct fix acum vreo luna, in care ne-am ferit de ploi, am colindat cu bicicleta si am cotrobait prin muntii patriei, acum se intrevede la orizont o mica-mare aventura: Maramures pe 2 roti (propulsate de motor :) ).

          In timpul ramas pana atunci fiecare se ocupa de ale lui: el pune la punct detaliile tehnice, eu pe cele logistice: traseu, cazari/campari, obiective, etc, restul lumii inca se hotaraste daca sa vina sau nu :). Deci lucrurile sunt in parametrii.






          La inceputul saptamanii am zis sa ma tin de cuvant si sa incep sapaturile pe net. Bine, nu veneam complet nestiutoare, am mai incercat noi acum ceva timp sa planificam o excursie din asta, dar atunci se pare ca nu ii era timpul, dar acum este, yuppy!

          Zis si facut, si cum eu sunt o fata darnica am zis sa va plimb si pe voi pe blogurile de unde mi-am luat eu informatiile:
  • Viajoa - de aici am aflat de principalele obiective, mi-am desfatat ochii cu poze frumoase cu costume populare si am notat ca e de vizitat satele lor in zile de sarbatoare cand toti oamenii sunt in costum popular;
  • Darkclauds - asta este blogul de la care a pornit tot planul, acum ceva timp, un fel de jurnal de calatorie, mi-a placut mult povestea despre Muzeul Satului Maramuresean si traseele montane din zona;
  • Andreea - de aici m-a impresionat Cascada Cailor;
  • Nacajitul - omul asta a facut mai mult decat mi-am propus eu si parca in prea putin timp, dar imi place cum a adus totul scurt si la obiect;
  • Maramures - taram de basm - multa poezie in articolul asta si poze frumoase si descrieri ale traditiilor care parca ies din monitor spre tine. Am citit undeva ca pentru a savura cu adevarat Maramuresul trebuie sa iti petreci sarbatorile acolo odata. Cine stie?
  • Adriana care organizeaza o provocare in cadrul careia ne invita sa scriem despre orasul in care traim sau unul care ne-a impresionat, dar si care are niste articole interesante in legatura cu vizita mea din Maramures: Ocna Sugatag, Viseu de Sus, Sapanta - articole scrise intr-o maniera foarte personala si pline cu informatii utile.
          In plus fata de asta, am devenit prietena cu Google Maps ca sa nu mai repetam experienta de anul trecut cand traseul nostru nu putea fi mai sucit si rasucit de atat si am conceput urmatorul traseu, este notat doar partea de dus ca de intors nu suntem chiar siguri pe unde o luam si unde vrem sa ajungem.


          Dupa prima cautare am stabilit ce vrem sa facem si sa vedem:
  • Borsa - Cascada Cailor si poate, poate varful Pietrosul;
  • Sightul Marmatiei - Memorialul Comunismului si Muzeul Satului Maramuresean;
  • Sapanta: Cimitirul Vesel si Biserica de la Seini;
  • Manastirea de la Barsana
          Nu cred ca vom reusi mai mult de atat pentru ca planul include si o vizita mica la Sighisoara vineri seara ca sa prindem fix Festivalul Medieval si o vizita mai mare(Sambata-Duminica) la Folk You in Vama spre sfarsitul saptamanii.

          Din capitolul planificare si logistica mai trebuie sa fac o lista cu pensiuni/camping-uri si cu nr. de telefon din zona si cu tips&tricks si abia astept sa vina sacul pentru bagaj pe motoreta sa pot incepe sa impachetez!


4 comentarii:

  1. poti sa intri pe cel mai frumos blog de calatorii din perspectiva mea , blog din ala care iti face pofta sa pleci...hmmm si tu mi-ai facut pofta de Maramures :-)

    http://www.travelgirls.ro/

    Sa aduci poze si amintiri faine !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Il stiu, il am in blogroll :) Fain blog!

      Aduc, aduc si o sa povestesc si pe aici ce si cum, asta a fost doar asa preambulul!

      Ștergere
  2. Salut! Ma bucur ca ti-am putut servi drept sursa de inspiratie. Iti recomand sa incerci sa ajungi si pe Pietrosul Rodnei sau macar pana la lacul din caldarea glaciara fiindca intr-o zi senina peisajele sunt absolut superbe si traseul este destul de usor. In plus, in perioada asta o sa gasiti afine coapte pe traseu.
    In ceea ce priveste intoarcerea, daca nu ai fost la Turda iti recomand salina de acolo, este cea mai frumoasa din tara. Si cheile Turzii merita vazute, iar anul asta am aflat de la niste prieteni ca in Alba Iulia e o cetate superba, renovata recent si care merita vizitata.
    Vacanta placuta si carari insorite!

    RăspundețiȘtergere
  3. Merci de recomandari, sper si eu din tot sufletul sa ajung pe Pietrosul Rodnei, dar depinde acum si de vointa generala a grupului, dar poate poate ii conving!

    La Turda: Salina si Cheile le-am vazut/parcurs anul trecut, foarte faine intr-adevar si Alba Iulia am vazut-o acum doi ani cand mi s-a parut un exemplu foarte bun ca se poate!

    Dupa cum spuneam, eu vara ma plimb :)

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Abia astept sa iti citesc parerea!